Sojabönsspaghetti med hoisinstekt aubergine, paprika och calçot-lök
35 minuter 1 personer
Ingredienser
- 1calcot – lök (finstrimlad; håll det gröna och det vita var för sig)
- 1-2 portabellosvampari skivor)
- 1 grön paprika(i strimlor)
- ½-1förpackning soja-spaghetti
- ½-1aubergine (i tärningar på ca 2 cm)
- ½-1påse hoisinsås
- ½-1påse gomashio
Kolla att du har hemma:
- olja (t.ex. sesamolja eller olivolja)
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Koka upp vatten till spaghetti, gärna i en vattenkokare.
- Skölj och gör i ordning grönsakerna enligt ingredienslistan. Lägg det vita av calçot-löken i en skål till servering.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen på hög värme tills den har fått fin färg, 2-3 min. Salta och peppra och lägg upp i en skål.
- Hetta upppannan igen, tillsätt olja och stek paprika och det gröna av calçot-löken på medelvärme tills paprikan är lätt mjuk, 3-4 min. Salta och lägg upp i en skål.
- Häll spaghettin i en gryta med stormkokande, saltat vatten. Rör runt väl så att den inte klibbar ihop. Koka spaghettin al dente i 6-8 min., häll av och skölj i kallt vatten.
- Hetta upp pannan igen, tillsätt olja och stek auberginen mjuk och gyllene på medelvärme i 5-6 min. Sänk värmen, tillsätt hoisinsås och vänd runt i 1-2 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servering
Lägg upp spaghetti i en djup tallrik och toppa med stekt svamp, paprika och aubergine. Strö över calçot-lök och gomashio.
Stekt squash med piccata-dressing, rostade mandlar och krämig polenta
40 minuter 1 personer
Ingredienser
- ½hjärtsallat (i munsbitar)
- 1påse mandel
- 1squash (i skivor på snedden, ca 2 cm)
- 2-4kvistar timjan
- 1påse polenta
- ½-1påse hampafrön
- 1gul lök (finhackad)
- 1 vitlöksklyfta (finhackad)
- ½-1burk kapris (väl sköljd och grovhackad)
- ½-1knippe persilja (grovhackad)
- Olivolja, joderad salt, svartpeppar, vinäger
Gör så här:
1. Koka upp vatten till polenta, gärna i en vattenkokare.
- Skölj och gör i ordning grönsaker, kapris och kryddörter enligt ingredienslistan. Lägg sallaten i en skål.
- Rosta mandlarna gyllene i en torr stekpanna och grovhacka sedan.
- Hetta upp stekpannan igen, tillsätt kokosolja och stek squash och 1-2 timjankvistar på medelvärme tills squashen fått färg, 4-5 min.
- Häll 5 dl kokande vatten i en kastrull och häll i polentan under kraftig omrörning. Koka polentan krämig under fortsatt omrörning i 4-5 min. Smaka av med salt och svartpeppar, och späd ev. med mer kokande vatten.
- Ta upp timjanen ur stekpannan med squash. Lägg squashen på ett fat och strö över hampafrön.
- Picatta dressing: Hetta upp stekpannan igen, tillsätt 3-4 msk olja och 2 msk vinäger. Fräs lök, vitlök, kapris och 1-2 timjankvistar i 2-3 min., tills löken är mjuk och blank.
Senaste kommentarer