Fisksoppa med kokosmjölk och räkor

4 personer

25 minuter

C a 300 kalorier per portion

Ingredienser

400 g lax och eller torskfile

150 g skalade räkor

1 morot

1 gul lök

½ msk kokosfett

2 msk citronsaft

8 dl vatten

2 eko fiskbuljongtärningar ex René Voltair

3 dl kokosmjölk

1 dl hackad dill

Salt, peppar och rivet citronskal

Gör så här

  1. Skär fiskfilén i bitar. Skala räkorna
  2. Skala och finhacka morot och lök. Fräs mjukt grönsakerna i kokosfett
  3. Tillsätt citronsaften och vattnet
  4. Smula ner fiskbuljongen och låt småkoka i 5 minuter
  5. Rör ner kokosmjölken och lägg i fisken. Låt koka på svag värme i 2–4 minuter.
  6. Tillsätt den hackade dillen och smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!