En matig, enkel och god sallad med mycket näring och med det spännande grynet – durra!
Powersallad recept
3 dl durra
9 dl vatten
hackad persilja, mejram, oregano, gräslök
2 msk citronjuice
3 msk olivolja
1 dl hasselnötter
gula o röda tomater
2 avokado
1 stor näve ruccola/spenat/mache
3 sparris
3 gräslök
Ev fikon, kryddor
Gör så här;
Koka durra enligt anvisning. Finhacka persilja, mejram, oregano och gräslök. Blanda citron, olivolja, salt och svartpeppar i en skål och rör ner örterna till en dressing.
Rosta hasselnötterna i ugn 150 grader c a 20 minuter. Halvera tomater och skiva avokadon.
Blanda durra, nötter, tomater, avokado och rucola i en stor skål. Häll över dressingen och rör försiktigt, lägg i några hakade fikon. Smaklig spis!
Kort om DURRA! Durra är glutenfritt och neutralt i smaken och påminner om råris när det är kokt. Durra är ett av världens nyttigaste sädesslag och fult med vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Inspirationskälla recept: boken ”Superhälsa” av Marita Karlsson
Senaste kommentarer