En matig, enkel och god sallad med mycket näring och med det spännande grynet –  durra!

Powersallad recept

3 dl durra

9 dl vatten

hackad persilja, mejram, oregano, gräslök

2 msk citronjuice

3 msk olivolja

1 dl hasselnötter

gula o röda tomater

2 avokado

1 stor näve ruccola/spenat/mache

3 sparris

3 gräslök

Ev fikon, kryddor

Gör så här;

Koka durra enligt anvisning. Finhacka persilja, mejram, oregano och gräslök. Blanda citron, olivolja, salt och svartpeppar i en skål och rör ner örterna till en dressing.

Rosta hasselnötterna i ugn 150 grader c a 20 minuter. Halvera tomater och skiva avokadon.

Blanda durra, nötter, tomater, avokado och rucola i en stor skål. Häll över dressingen och rör försiktigt, lägg i några hakade fikon. Smaklig spis!

Kort om DURRA! Durra är glutenfritt och neutralt i smaken och påminner om råris när det är kokt. Durra är ett av världens nyttigaste sädesslag och fult med vitaminer, mineraler och antioxidanter.

 

Inspirationskälla recept: boken ”Superhälsa” av Marita Karlsson