Provade detta recept från Kurera.se. Jag har gjort om det lite och observera att pajen ska stå ganska länge (2,5-3 timmar) i ugnen. Om du vill göra det till en Raw food rätt så ska pajen stå i ugnen på 40 grader i sju timmar. 

Supergod och lätt att göra.

Ingredienser

Botten
1 sötpotatis med skal, (skrubba)
2 morötter, med skal, skölj)
1 äpple, med skal, (skölj)
2 dl cashewnötter
saften av 1/2 citron
1/2 tsk salt

Fyllning
1/2 rödlök
5 körsbärstomater
2 mogna avokados
1 tsk pressad vitlök
1 msk citron med skal
cayennepeppar, salt och svartpeppar

Topping
Körsbärstomater, oliver, ruccola, skivad rödlök, ringla olivolja på.

Gör så här

Botten
Skala och skiva sötpotatis, morötterna och äpplet.
Skär i bitar och kör i matberedaren tillsammans med nötterna till en jämn smet. Häll i lite vatten om det blir svårt att få en jämn smet.
Smaka av med citron och salt.
Häll ut i en springform med avtagbara kanter.
Grädda i ugnen på 120 grader i 2,5 – 3 timmar, (öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut lite ånga).

Fyllning
Mixa allt slätt i matberedaren, smaka av med citron och kryddor.
Bred på guacamolen på pajbotten.
Avsluta med toppingen.

Supergott med yerba te som dryck till pajen, smaklig spis!

recept från www.kurera.se med några ändringar av mig.