RECEPT

1 personer

Ingredienser

  • 1 aubergine (i tärningar på ca 2 cm)
  • ½ gul lök (finhackad)
  • 1-2 vitlöksklyftor (i tunna skivor)
  • ½ förpackning shirataki-fettuccine
  • ½-1 knippe svartkål (repad och finstrimlad)
  • ½-1 påse hoisinsås
  • 1 påse rostade sesamfrön

Kolla att du har hemma:

  • olivolja
  • salt
  • vinäger (t.ex. vitvins- eller risvinäger)

Gör så här:

Köksinfo:Svartkål är verkligen en härlig grönsak – djup och mörk i färgen och så tålig att den kan stå ute i blåst, frost och snö. I dagens recept är tanken att svartkålen ska balansera de lite feta smakerna från auberginen och hoisinsåsen. Den ska alltså inte få för mycket värme i pannan, utan bevara sin saftiga krispighet.

1. Koka upp vatten till shirataki-fettuccine, gärna i en vattenkokare.

2. Skölj och gör i ordning grönsakerna enligt ingredienslistan.

3. Värm upp en stekpanna, tillsätt koksolja och stek auberginetärningarna gyllene och mjuka, 4-5 min.

4. Tillsätt lök och vitlök i pannan med aubergine och stek vidare i 2-3 min., tills löken är mjuk och blank.

5. Lägg shirataki-fettuccinen i en sil och skölj den i kallt vatten. Häll den sedan i en bunke och täck med kokande vatten. Låt fettuccinen dra ett par minuter och häll sedan av i ett durkslag.

6. Tillsätt svartkålen i stekpannan med grönsaker, vänd runt och ta bort pannan från plattan. Smaka av med hoisinsås, lite vinäger och en nypa salt/peppar.

Servering
Lägg upp fettuccinen i en djup tallrik, toppa med stekta grönsaker i hoisinsås och strö över rostade sesamfrön.

Receptet är från www.årstiderna.se vegan/glutenfri kasse.  Rekommenderar årstidernas matkasse