RECEPT
Ingredienser
-
½ gul lök (finhackad)
-
½ förpackning shirataki-fettuccine
-
½-1 påse hoisinsås
-
1 påse rostade sesamfrön
Kolla att du har hemma:
-
olivolja
-
salt
-
vinäger (t.ex. vitvins- eller risvinäger)
Gör så här:
Köksinfo:Svartkål är verkligen en härlig grönsak – djup och mörk i färgen och så tålig att den kan stå ute i blåst, frost och snö. I dagens recept är tanken att svartkålen ska balansera de lite feta smakerna från auberginen och hoisinsåsen. Den ska alltså inte få för mycket värme i pannan, utan bevara sin saftiga krispighet.
1. Koka upp vatten till shirataki-fettuccine, gärna i en vattenkokare.
2. Skölj och gör i ordning grönsakerna enligt ingredienslistan.
3. Värm upp en stekpanna, tillsätt koksolja och stek auberginetärningarna gyllene och mjuka, 4-5 min.
4. Tillsätt lök och vitlök i pannan med aubergine och stek vidare i 2-3 min., tills löken är mjuk och blank.
5. Lägg shirataki-fettuccinen i en sil och skölj den i kallt vatten. Häll den sedan i en bunke och täck med kokande vatten. Låt fettuccinen dra ett par minuter och häll sedan av i ett durkslag.
6. Tillsätt svartkålen i stekpannan med grönsaker, vänd runt och ta bort pannan från plattan. Smaka av med hoisinsås, lite vinäger och en nypa salt/peppar.
Servering
Lägg upp fettuccinen i en djup tallrik, toppa med stekta grönsaker i hoisinsås och strö över rostade sesamfrön.
Receptet är från www.årstiderna.se vegan/glutenfri kasse. Rekommenderar årstidernas matkasse
Senaste kommentarer