Ratatouille med stekt gnocchi och krispig sallad, recept från Årstiderna Matkasse, vegan.

2 PERS. 40 MIN.

INGREDIENSER

  • 1 påse mandel
  • aubergine (i tärningar)
  • spetspaprika (i tärningar)
  • ⅓-½ knippe timjan (hela kvistar)
  • 2 othello-bifftomater (i tärningar på ca 2 cm)
  • vitlöksklyftor (i tunna skivor)
  • 1 förpackning glutenfri gnocchi
  • citron (saften)
  • ½ sallad
  • 1 påse hampafrön

olivolja, salt, svartpeppar, dijonsenap

  1. Skölj och gör i ordning grönsaker, timjan och citron enligt ingredienslistan.
  2. Rosta mandlarna gyllene i en torr, varm stekpanna. Ta sedan upp mandlarna ur stekpannan, grovhacka dem och lägg dem i en skål.
  3. Hetta upp stekpannan igen och tillsätt kokosolja. Stek auberginetärningarna på medelvärme i 2-3 minuter, tills de får lite färg.
  4. Tillsätt tärnad paprika och timjankvistar i stekpannan med aubergine. Stek i ytterligare 2-3 minuter, tills paprikan mjuknar lätt.
  5. Tillsätt sedan tärnad tomat och skivad vitlök i stekpannan med grönsaker och stek allt i ytterligare 3-4 minuter, tills tomaterna mjuknat. Häll på 1-2 dl vatten och låt koka upp. Låt sedan ratatouillen sjuda i 4-5 minuter. Krydda ratoatouillen med salt och svartpeppar, oregano, timjan, chili och dina favoritkryddor.
  6. Hetta under tiden upp en annan stekpanna med lite kokosolja och stek gnocchin gyllene och frasig i 6-7 minuter.
  7. Blanda under tiden en dressing av 4-5 msk olivolja, 3-4 msk citronsaft, lite salt och 1 tsk dijonsenap lite honung.
  8. Vänd i salladen med dressingen och strö över hampafrön.
  9. Smaka av grönsakerna i stekpannan och häll i  resten av citronsaften. Ta upp timjankvistarna precis före servering.

Servering
Lägg upp ratatouille i djupa tallrikar och toppa med stekt gnocchi och hackade mandlar. Servera med krispig sallad till.

Smaklig måltid!