Broccolipizza, super god som tilltugg, för- eller huvudrätt.

(3 små pizzor)
1 broccolibukett
2 ägg
1 dl parmesanost eller liknande
Salt
Svartpeppar

Tomatsås:
1 dl finkrossade tomater
1 msk tomatpuré
1 skvätt olivolja
Salt & peppar

Topping:
Mozzarella
Tomater
Rödlök
Färsk basilika

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv broccolin grovt på rivjärn eller i matberedare. Blanda ihop med ägg, riven ost, salt och peppar.
  3. Platta ut 3 tunna bottnar på bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter.
  4. Rör ihop tomatsåsen. Den blir godast om man låter den puttra ett tag, men det går även bra att blanda ihop den kall.
  5. Bred ut tomatsåsen på bottnarna och toppa med skivad mozzarella, rödlök och tomater.
  6. Höj ugnen till 225-250 och sätt in pizzorna tills osten smält något. Toppa med basilikablad, ringla över olivolja. Salta och peppra.

Recept och inspiration Cecilia Folkesson