Magiska fibrer

Läser i Stig Bengmarks  bok ”Välja Hälsa” om fiberkvartetten (pektin, inulin, betaglukaner och resistent stärkelse) och dess magiska effekter för god hälsa.

Fibret pektin finns i bl a omogna bananer, äpplen, citrusfrukter, plommon, körsbär, tranbär, blåbär mfl. Den har en unik förmåga att reducera metabola syndrom och att reducera halten i blodet av skadliga kolesterolet LDL. Pektin från frukt bildar en gelé, det har visat sig ha omfattande positiva effekter vid en rad sjukdomar. Dess förmåga att klistra sig till fuktiga ytor har gett det sina unika egenskaper att skydda slemhinnor och bära läkemedel till utsatt ytor allt från näsan till anus.

”Redan för 25 år sedan visade en undersökning att gröna bananer var lika effektiva som den tidens bästa läkemedel Losec!. Den gången handlade det om att förhindra/läka magsår och sura uppstötningar. Omogen banan är också utmärkt för att kvickt minska diarré och kräkningar”.

Källa Välj Hälsa, Stig Bengmark