Portioner: 4

Ingredienser

Solskensröra
4,5 dl valnötter
3 tsk citronjuice
3 msk olivolja
3 tsk curry
3 dadlar

Rödbetsaioli
3 dl cashew
2 dl vatten
1,5 msk Active Rödbeta (ett näringspulver som finns att köpa på hälsokosten)
2 msk olivolja
4 msk citronjuice
2 msk äppelcidervinäger
1-2 pressade vitlökslyftor
1 tsk salt

Wrapfyllning
8 st rispapper
1 pkt alfalfagroddar
8 salladsblad
2 krukor koriander eller persilja
2 avokado
2 palsternackor
2 morötter

Gör så här

Solskensröra
Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och pulsa röran till en “färsliknande” konsistens.

Rödbetsaioli
Mixa samtliga ingredienser i en mixerkanna till en krämig sås. Smaka eventuellt av med mer vitlök, citron och salt.

Wrapfyllning
Riv palsternacka och morot grovt på ett rivjärn. Skölj salladsblad, skiva avokado och grovhacka koriander eller persilja. Blötlägg rispapper ett i taget i ett vattenbad tills de mjuknar. Bred ut rispappret på en skärbräda och lägg på ett salladsblad. Fyll sedan på med grönsaker och solskensröra och vik ihop till en wrap. Servera med rödbetsaioli.  Recept från www.kurera.se