Grönkål och spenatsoppa!
Ingredienser
- 1 dl kokosolja, cirka 90 g
- 200 g grönkål, ansad och hackad
- 200 g färsk spenat
- 2 avokado
- 2 burkar kokosmjölk eller kokosgrädde, à 400 ml
- 2,5 dl vatten
- 2 tsk torkad mynta eller några blad färsk mynta (valfritt)
- 1 tsk salt (seltin med jod)
- peppar, svart, oregano, timjan, chili (krydda efter smak)
- 1 lime, saften
Grönkålschips
- 100 g grönkål, ansad och hackad
- 2 vitlöksklyftor, grovt hackad
- 1 msk kokosolja
- ½ tsk kardemumma, mald eller mortlad
- ½ tsk salt, ¼ tsk peppar, svart
Instruktioner
- Smält kokosoljan i en gryta eller kastrull med tjock botten.
- Värm spenaten och grönkålen hastigt. Grönsakerna ska sjunka ihop och få lite färg men inte mer. Ta bort från plattan.
- Tillsätt vatten, kokosmjölk, urgröpta avokador samt kryddorna. Mixa krämigt med stavmixer.
- Sätt på plattan igen och värm upp hastigt. Soppan ska bara bli ätvarm. Koka inte alltför länge för då försvinner alla vitaminerna.
- Tillsätt limesaften. Smaka eventuellt av med ytterligare kryddor.
- Värm grönkål och vitlök i kokosolja så allt får fin färg. Garnera soppan och servera.
recept dietdoctor
Senaste kommentarer