Durrapilaff – med broccoli, gröna ärtor och mandel – vegetariskt & glutenfritt

Prova durrakorn som liknar quinoa och tillagas på samma sätt (kokas gärna i grönsaksbuljong i 20 minuter). Durra har visat sig ha skyhöga värden av antioxidanter och är glutenfritt.

Ät rätten som den är eller servera med lätt uppvärmd tofu som du kan krydda upp med oregano, timjan eller favoritkryddor.

Recept 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl durra okokt
  • 250 gr gröna ärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven gurkmeja
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 – 2 msk kokosolja att steka i
  • 250 gr broccoli
  • 3 dl mungböngroddar
  • 2 salladslökar (hackade)
  • 2 dl mandel / hasselnötter
  • 100 gr salladsblad, ex spenat, maché
  • Stort knippe av färska örter, ex mynta, koriander, bladpersilja

Krydda med joderat salt, svartpeppar, oregano, timjan, chiliflakes.

Gör så här

  1. Koka durra enligt anvisning förpackning, prova gärna att ha grönsaksbuljong i vattnet
  2. Tina ärtor och broccolin om de är frysta
  3. Fräs vitlök, gurkmeja, och ingefära i 1-2 msk kokosolja
  4. Tillsätt ärtor, broccoli fräs c a 10 min
  5. Tillsätt och vänd ner den färdiga durran, fräs c a 5 min
  6. Vänd ner mungbönor och hakade salladslöken
  7. Salta och krydda efter smak.
  8. Lägg upp på fat med salladsbladen och garnera med färska örter och mandlar/hasselnötter

Tillbehör. Serveras med tofu eller yoghurt som du kan krydda efter smak.