RECEPT  35 minuter  2 personer

Ingredienser

  • 1 påse quinoa
  • Romansallad (delad i blad)
  • 1 påse jordnötter
  • 1-2 morötter (i tändstickstunna stavar eller grovrivna)
  • ¼-½ grön chili (finhackad)
  • ½-1 lime(rivet skal och saften)
  • (1 påse söt chilisås)
  • Olja, salt, peppar, favoritkryddor, kokosfeltt

Gör så här:

  1. Skölj quinoan väl. Häll den i en kastrull, häll på 2 dl kokande vatten och tillsätt salt. Koka quinoan under lock i 10 min. och låt sedan dra i 5 min.
  2. Skölj romansallad, limen och chilin.
  3. Häll jordnötterna i en ugnsfast form och ugnsrosta dem gyllene i 4-5 min. Grovhacka och häll upp i en skål.
  4. Vänd den kokta quinoan med morot och chili. Smaka av med salt, limeskal och limesaft.

Servering
Fyll sallatsbladen med quinoasallad och toppa med jordnötter. Ringla ev över söt chilisås.

inspiration från Årstiderna www.arstiderna.se