Pastarullar med Ricotta och Spenat
4 personer
Ingredienser
250 g bladspenat
3 salladslökar
½ zucchini
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 fp ricotta 250 g
1 fp lasagneplattor 200 g
2 ½ dl havregrädde (Oatly)
1 kruka basilika
½ buljongtärning (Kung markatta/ Renee Voltaire)
½ msk vitvinsvinäger
1 dl riven parmesan
Körsbärstomater/gurka/salladsmix
Så här gör du;
- Ricotta- och spenatfyllning. Grovhacka bladspenaten och finstrimla salladslöken samt skär zucchinin i tärningar. Hetta upp kokosolja i en panna och fräs (man får ta hälften av bladspenaten och låta den sjunka ihop och lägga i andra hälften sen). Krydda, salta, peppra efter smak, använd favoritkryddor. Pressa över citronen och vitlöksklyftan, låt stå och dra på låg värme c a 10 min. Rör sedan ner ricottan.
- Basilikasåsen; koka upp havregrädden, haka i basilikan, lägg i buljong, vitvinsvinäger, svartpeppar. Rör om och låt sjuda ca 5 min.
- Lägg ut lasagneplattornaoch fördela fyllningen på plattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Häll över basilikasåsen. Strö parmesan på. Grädda i ungen ca 15 min på 200 grader.
- Servera med tomater/gurka/salladsmix.
Senaste kommentarer