Pastarullar med Ricotta och Spenat

4 personer

Ingredienser

250 g bladspenat

3 salladslökar

½ zucchini

1 citron

1 vitlöksklyfta

1 fp ricotta 250 g

1 fp lasagneplattor 200 g

2 ½ dl havregrädde (Oatly)

1 kruka basilika

½ buljongtärning (Kung markatta/ Renee Voltaire)

½ msk vitvinsvinäger

1 dl riven parmesan

Körsbärstomater/gurka/salladsmix

Så här gör du;

  1. Ricotta- och spenatfyllning. Grovhacka bladspenaten och finstrimla salladslöken samt skär zucchinin i tärningar. Hetta upp kokosolja i en panna och fräs (man får ta hälften av bladspenaten och låta den sjunka ihop och lägga i andra hälften sen). Krydda, salta, peppra efter smak, använd favoritkryddor. Pressa över citronen och vitlöksklyftan, låt stå och dra på låg värme c a 10 min. Rör sedan ner ricottan.
  2. Basilikasåsen; koka upp havregrädden, haka i basilikan, lägg i buljong, vitvinsvinäger, svartpeppar. Rör om och låt sjuda ca 5 min.
  3. Lägg ut lasagneplattornaoch fördela fyllningen på plattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Häll över basilikasåsen. Strö parmesan på. Grädda i ungen ca 15 min på 200 grader.
  4. Servera med tomater/gurka/salladsmix.