Zucchiniplättar

4 – 6 plättar

2 zucchinier

2 ägg

½ dl bovetemjöl  eller amarantmjöl

2 vårlökar, hackade

2 dl riven parmesan

1 tsk citronjuice

Rivet citronskal

Salt och svartpeppar

Kokosolja

 

Citronyogurt

1 dl yogurt

1 msk citronjuice

Salt, peppar krydda efter smak

 

Topping

Gräslök / groddar

 

Börja med citronyogurten. Blanda yogurt, citron, kryddor i en skål och ställ en stund i kylen.

Plättar; riv zucchinin och krama ur vätskan, lägg i en skål tillsätt ägg, mjöl, ost, citronjuice, citronskal och salt och peppar. Blanda till en smet.

Hetta upp kokosolja i stekpanna. Forma små plättar med handen och lägg i pannan. Stek c a 3 – 5 minuter per sida, vänd.

Servera med en klick citronyogurt, gräslök och eller groddar.

Mums.

 

Recept och bild från boken Superhälsa, av Marita Karlson, foto Stephanie Bjelkstam