Zucchiniplättar
4 – 6 plättar
2 zucchinier
2 ägg
½ dl bovetemjöl eller amarantmjöl
2 vårlökar, hackade
2 dl riven parmesan
1 tsk citronjuice
Rivet citronskal
Salt och svartpeppar
Kokosolja
Citronyogurt
1 dl yogurt
1 msk citronjuice
Salt, peppar krydda efter smak
Topping
Gräslök / groddar
Börja med citronyogurten. Blanda yogurt, citron, kryddor i en skål och ställ en stund i kylen.
Plättar; riv zucchinin och krama ur vätskan, lägg i en skål tillsätt ägg, mjöl, ost, citronjuice, citronskal och salt och peppar. Blanda till en smet.
Hetta upp kokosolja i stekpanna. Forma små plättar med handen och lägg i pannan. Stek c a 3 – 5 minuter per sida, vänd.
Servera med en klick citronyogurt, gräslök och eller groddar.
Mums.
Recept och bild från boken Superhälsa, av Marita Karlson, foto Stephanie Bjelkstam
Senaste kommentarer