Grönkål och spenatsoppa!

Ingredienser

  • 1 dl kokosolja, cirka 90 g
  • 200 g grönkål, ansad och hackad
  • 200 g färsk spenat
  • 2 avokado
  • 2 burkar kokosmjölk eller kokosgrädde, à 400 ml
  • 2,5 dl vatten
  • 2 tsk torkad mynta eller några blad färsk mynta (valfritt)
  • 1 tsk salt (seltin med jod)
  • peppar, svart, oregano, timjan, chili (krydda efter smak)
  • 1 lime, saften

Grönkålschips

  • 100 g grönkål, ansad och hackad
  • 2 vitlöksklyftor, grovt hackad
  • 1 msk kokosolja
  • ½ tsk kardemumma, mald eller mortlad
  • ½ tsk salt, ¼ tsk peppar, svart

Instruktioner

  1. Smält kokosoljan i en gryta eller kastrull med tjock botten.
  2. Värm spenaten och grönkålen hastigt. Grönsakerna ska sjunka ihop och få lite färg men inte mer. Ta bort från plattan.
  3. Tillsätt vatten, kokosmjölk, urgröpta avokador samt kryddorna. Mixa krämigt med stavmixer.
  4. Sätt på plattan igen och värm upp hastigt. Soppan ska bara bli ätvarm. Koka inte alltför länge för då försvinner alla vitaminerna.
  5. Tillsätt limesaften. Smaka eventuellt av med ytterligare kryddor.
  6. Värm grönkål och vitlök i kokosolja så allt får fin färg. Garnera soppan och servera.

 

recept dietdoctor