Broccolipizza, super god som tilltugg, för- eller huvudrätt.
(3 små pizzor)
1 broccolibukett
2 ägg
1 dl parmesanost eller liknande
Salt
Svartpeppar
Tomatsås:
1 dl finkrossade tomater
1 msk tomatpuré
1 skvätt olivolja
Salt & peppar
Topping:
Mozzarella
Tomater
Rödlök
Färsk basilika
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv broccolin grovt på rivjärn eller i matberedare. Blanda ihop med ägg, riven ost, salt och peppar.
- Platta ut 3 tunna bottnar på bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter.
- Rör ihop tomatsåsen. Den blir godast om man låter den puttra ett tag, men det går även bra att blanda ihop den kall.
- Bred ut tomatsåsen på bottnarna och toppa med skivad mozzarella, rödlök och tomater.
- Höj ugnen till 225-250 och sätt in pizzorna tills osten smält något. Toppa med basilikablad, ringla över olivolja. Salta och peppra.
Recept och inspiration Cecilia Folkesson
Senaste kommentarer