Frejas Saftiga Julsaffranskaka – glutenfri

Ingredienser

100 g smör
1 dl varm kokosmjölk
3 ägg
1,2 dl rinnande honung
0,75 dl bovetemjöl
1,75 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
1 g saffran

Rivet skal från en apelsin + några droppar apelsinsaft

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och häll i den varma kokosmjölken.
Blanda ägg och honung, vispa poröst.
Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, bakpulver, fiberhusk och saffran ordentligt i en separat skål. Blanda samman allt till en smet.
Riv apelsinskal och pressa några droppar apelsinsaft i smeten. Rör om. Häll smeten i en smord bröd- eller sockerkaksform.
Grädda mitt i ugnen i cirka 35 – 40 minuter.

Trevlig Advent! / Cecilia

Linkedin och INSTA: Cecilia Belin