Durrapilaff – med broccoli, gröna ärtor och mandel – vegetariskt & glutenfritt

Prova durrakorn som liknar quinoa och tillagas på samma sätt ( kokas gärna i grönsaksbuljong i 20 minuter). Durra har visat sig ha skyhöga värden av antioxidanter och är glutenfritt.

Ät rätten som den är eller servera med lätt uppvärmd tofu som du kan krydda upp med oregano, timjan eller favoritkryddor.

Recept 4 personer

2 dl durra okokt

250 gröna ärtor

1-2 vitlöksklyfta

1 msk riven gurkmeja

2 msk riven ingefära

1 – 2 msk kokosolja att steka i

250 gr broccoli

3 dl mungböngroddar

2 salladslökar( hackade)

2 dl mandel / hasselnötter

100 gr salladsblad, ta din favorit, ex spenat, maché m fl

Stort knippe av färska örter, ex mynta, koriander, bladpersilja

Krydda; salt med jod (Seltin bäst), svart peppar, oregano, timjan, chiliflakes m m. efter smak och ”massera” in kryddorna i salladen; Serveras med Tofu, fetaost, växtbaserad yoghurt som du kan krydda efter smak.

Gör så här;

  1. Koka durra enligt anvisning förpackning, prova gärna att ha grönsaksbuljong i vattnet.
  2. Tina ärtor och broccolin om de är frysta
  3. Fräs vitlök, gurkmeja, och ingefära i 1-2 msk kokosfett
  4. Tillsätt ärtor, broccoli fräs c a 10 min
  5. Tillsätt och vänd ner den färdiga durran, fräs c a 5 min
  6. Vänd ner mungbönor och hakade salladslöken
  7. Salta och krydda efter smak, massera in kryddorna.
  8. Lägg upp på fat och garnera med färska örter och mandlar/hasselnötter

Tillbehör. Förslagsvis Tofu, fetaost, växtbaserad yoghurt