(4 portioner) 

Det här receptet har jag hittat hos Food Pharamcy och där jag lagt till några favoritkryddor. Soppan är supergod och enkel att göra! 

Morotssoppa:
800 g morötter
8 dl vatten
4 dl kokosmjölk
2 cm färsk ingefära
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver, 1/2 – 1 msk gurkmeja, 1/2 tsk spiskummin, 1 tsk timjan, 1 tsk malen äkta kanel
1 msk äppelcidervinäger, salta och peppra efter smak.

Grönkålspesto:
100 gram grönkål
1 dl kallpressad olivolja, 1/2 dl pinjenötter

1 liten vitlöksklyfta
1 dl färsk persilja
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 dl pumpakärnor  salta och peppra efter smak

Topping:
Färsk koriander

Gör så här;

Skrubba och skär bort toppen på morötterna. Skala lök och vitlök. Tvätta ingefäran. Mixa alla ingredienser tills soppan är helt slät. Mixa ingredienserna till grönkålspeston med stavmixer till önskad pestokonsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan varm med en klick pesto och eventuellt färsk koriander. Serveras med en matig sallad med ex quinoa eller durah. Soppan går såklart med fördel att äta kall.

Köp ekologiskt, svenskt och närodlat så lång som möjligt!