Pizzabotten
2 dl solroskärnor, EKO blötlagda minst 3 timmar
1 dl cashewnötter2 dl linfrön, krossade
1/2 bifftomat, EKO
3 soltorkade tomater
1 msk olivolja
1 msk oregano
1 msk basilika

Basilikanötost/basilikapesto
2 dl macadamianötter
1 dl cashewnötter
1 kruka basilika
4 msk olivolja
1 krm chiliflakes
örtsalt

Pizzabotten
Mixa alla ingredienser till en degig massa. Platta ut degen och lägg på en plåt. Torka sedan i ugnen på 40 grader i ca 9- 11 timmar. Pizzabotten ska
bli fast, men inte hård.
Pizzabotten ska stå i ugnen på cirka 40 grader i cirka 11 timmar. Mixa och sätt in på kvällen och ha den kvar till morgonen. Blir en perfekt lunch.
Receptet på denna botten och nötost kommer från Renée Voltaire.

Basilikanötost/basilikapesto
Mixa  alla ingredienser utom örtsalt till en pestoliknande massa. Smaka av med salt och chiliflakes.
Sen gör du som du vill, men jag bredde över nötosten på botten innan jag la på tillbehör.

Toppa med valfria ingredienser. På bilden är pizzan toppad med tomater, rivna morötter, sallad, gurkbitar, oliver, nektarin i bitar och fikon. Superfräscht! recept från www.kurera.se